Verschillende tips voor een gezond gebit

Iedereen kent dit wel. Je moet weer bijna naar de tandarts dus doet een paar dagen voor de afspraak extra je best om te poetsen en te flossen. Je wilt natuurlijk niet dat de tandarts denkt dat je niet goed voor je gebit zorgt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet alleen dan maar eigenlijk altijd goed voor je gebit zou moeten zorgen. Veel mensen weten alleen niet zo goed hoe. Daarom zetten wij hier 10 tips voor je op een rij.

Poets elektrisch

Mensen die al jaren elektrisch poetsen kunnen beamen hoe fijn elektrisch poetsen is. Je kunt namelijk veel makkelijker overal bij. Zoals de verstandskiezen. Ook draait de kop van een elektrische tandenborstel makkelijker over je tand heen en tussen je tanden in. Hiermee worden er bacteriën weg gehaald waar je met een normale tandenborstel niet bij komt. Daarom is elektrisch poetsen een pré voor een gezond gebit.

Flossen

We weten dat je dit eigenlijk niet wil horen maar: flossen. Naast elektrisch poetsen is flossen ook een must. Vaak wordt er nog onderschat hoe goed flossen is voor je tanden. Etensresten en bacteriën hopen zich namelijk op tussen je tanden op plekken waar de elektrische borstel niet bij kan. Flossen is daarom van belang als je een schoon gebit en geen gaatjes wilt.

Drink zo min mogelijk frisdrank

Het klinkt misschien logisch maar het drinken van frisdrank is ontzettend slecht voor je gebit. Het hoge gehalte suiker en koolzuur tasten de glazuurlaag aan. Als deze glazuurlaag eenmaal is verdwenen is het krijgen van gaatjes onoverkomelijk. Drink daarom zo min mogelijk frisdrank.

Tandgevoeligheid

Tanden kunnen erg gevoelig worden. En dit zul je soms merken maar niet altijd. Het beschermende laagje van je tanden is dan namelijk weg en je tanden liggen meer bloot. Poets daarom nooit je tanden direct na een maaltijd of het drinken van zure drank je tanden. Als je vaker last hebt van een gevoelig gebit, kijk dan eens naar het gebruiken van een speciale tandpasta voor gevoelige tanden. Deze werken vaak erg goed.

Eet- en drinkmomenten

Dit is een tip waar veel mensen niet bij stilstaan. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten op een dag tot 7 momenten. 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Het verminderen van eetmomenten zorgt ervoor dat je tanden op de momenten dat je niet eet zich beter kan herstellen. Hierdoor heb je minder kans op het ontwikkelen van gaatjes.

Vind een tandarts bij jou in de buurt.

Als je al deze tips gevolgd hebt en ze met trouw elke dag uitvoert, kun je vol zelfvertrouwen naar het halfjaarlijkse tandarts bezoek. Ben je op zoek naar een tandarts bij jou in de buurt? Dan is het raadzaam om hier en daar wat onderzoek te doen op het internet. Google bijvoorbeeld eens op tandartspraktijk Vlaardingen. Als dit niet bij je in de buurt is dan kun je voor je halfjaarlijkse controle ook nog Googlen op tandarts in Rotterdam. Hier zullen dan verschillende opties naar boven komen waar je uit kunt kiezen.