Nitril handschoenen kopen, waarom?

Nitril handschoenen zijn een soort wegwerphandschoenen die zijn gemaakt van een synthetisch rubber dat nitril wordt genoemd. Het nitril wordt gebruikt als vervanging voor latex, waarvan bekend is dat het bij sommige mensen allergische reacties veroorzaakt.

Deze zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen chemicaliën, oliën en andere gevaarlijke materialen. Ze zijn beter behendig dan latexhandschoenen en ze zijn ook beter bestand tegen lekrijden. Nitril handschoenen hebben niet hetzelfde risico op het veroorzaken van een allergische reactie als latex, maar ze kunnen nog steeds een allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen die er eerder aan zijn blootgesteld.

Nitril handschoenen moeten worden gedragen in situaties waar het risico bestaat op blootstelling aan bloed of lichaamsvloeistoffen of bij het hanteren van gevaarlijke stoffen zoals zuren of koolwaterstoffen.

Wegwerphandschoenen kiezen tussen Nitril en Latex

Wegwerphandschoenen zijn een veelgebruikt product. Ze worden gebruikt in ziekenhuizen, restaurants en vele andere plaatsen.

Wegwerphandschoenen kunnen gemaakt zijn van latex, nitril of vinyl. Latex is het meest gebruikte materiaal voor wegwerphandschoenen, omdat het het gemakkelijkst te gebruiken en het goedkoopst te produceren is. Nitril is duurzamer dan latex en veroorzaakt minder snel allergische reacties bij mensen die gevoelig zijn voor latex. Vinyl is duurder dan latex, maar heeft een betere perforatieweerstand en duurzaamheid.

Wegwerphandschoenen worden meestal verkocht in dozen van 100 of 200 paar handschoenen per doos. Ze zijn er in verschillende maten (klein, middelgroot, groot), afhankelijk van hoe ze zullen worden gebruikt (bijvoorbeeld medisch versus industrieel). Er zijn ook wegwerphandschoenen verkrijgbaar met getextureerde vingertoppen

Het doel van wegwerphandschoenen is om de drager te beschermen tegen gevaarlijke materialen of stoffen die schade kunnen veroorzaken. Wegwerphandschoenen worden ook gebruikt in zorginstellingen om de verspreiding van infecties en ziekten zoals hiv of hepatitis C te helpen voorkomen.

Wegwerphandschoenen zijn er in verschillende maten en soorten, afhankelijk van waarvoor ze worden gebruikt. Deze omvatten onder andere chirurgische, onderzoeks-, huishoud- en voedselhandschoenen.