Hoe vind je een goede kindertandarts in Hoofddorp?

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, ook als het gaat om de tandarts. Een goede kindertandarts kan veel betekenen voor de gezondheid en het welzijn van je kind. Maar hoe vind je een goede kindertandarts in Hoofddorp? In deze blog geven we je een aantal tips om je te helpen bij je zoektocht.

kindertandarts in Hoofddorp

Wat doet een kindertandarts?

Een kindertandarts is een tandarts die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen van 0 tot 18 jaar. Een kindertandarts heeft extra kennis en vaardigheden op het gebied van de ontwikkeling, de preventie en de behandeling van het kindergebit. Een kindertandarts kan ook angstige of gedragsmoeilijke kinderen op een speelse en begripvolle manier benaderen en behandelen.

Waarom is een kindertandarts belangrijk?

Een kindertandarts is belangrijk omdat het gebit van kinderen kwetsbaar is voor gaatjes en andere problemen. Het is daarom goed om je kind al van jongs af aan (2-3 jaar) te laten wennen aan een bezoek bij de kindertandarts. Zo kan de kindertandarts op tijd eventuele afwijkingen of risico’s signaleren en behandelen. Ook kan de kindertandarts je kind leren hoe het zijn of haar tanden goed moet poetsen en verzorgen. Een goede mondhygiëne is essentieel voor een gezond en mooi gebit, nu en later.

Hoe kies je een goede kindertandarts in Hoofddorp?

Er zijn verschillende factoren waar je op kunt letten bij het kiezen van een goede kindertandarts in Hoofddorp. Hieronder noemen we er een paar:

 • De locatie: het is handig als de kindertandarts dichtbij huis of school is, zodat je niet ver hoeft te reizen met je kind.
 • De openingstijden: het is fijn als de kindertandarts flexibel is met de openingstijden, zodat je een afspraak kunt maken die past bij jouw agenda en die van je kind.
 • De sfeer: het is belangrijk dat de kindertandartspraktijk een vriendelijke en ontspannen sfeer uitstraalt, zodat je kind zich op zijn of haar gemak voelt.
 • De ervaring: het is prettig als de kindertandarts veel ervaring heeft met het behandelen van kinderen en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van de kindertandheelkunde.
 • De communicatie: het is essentieel dat de kindertandarts goed kan communiceren met jou en je kind, zodat jullie goed geïnformeerd worden over de behandeling en eventuele vragen kunnen stellen.
 • De tarieven: het is goed om te weten dat tandheelkunde bij kinderen tot hun 18e jaar geheel vergoed wordt door de basisverzekering, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Een voorbeeld van een goede kindertandarts in Hoofddorp

Een voorbeeld van een goede kindertandarts in Hoofddorp is Tandheelkundig Centrum Mondain. Deze praktijk biedt complete tandheelkundige zorg voor het hele gezin, waaronder ook gespecialiseerde kindvriendelijke tandheelkunde. Bij Tandheelkundig Centrum Mondain kun je rekenen op:

 • Een centrale locatie aan de Kruisweg 616, goed bereikbaar met auto, fiets of openbaar vervoer.
 • Ruime openingstijden, ook in de avonduren.
 • Een moderne en vooruitstrevende praktijk, voorzien van de meest moderne apparatuur.
 • Een deskundig en enthousiast team van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten, die veel ervaring hebben met het behandelen van kinderen.
 • Een speelse en begrijpelijke manier van uitleggen en behandelen, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en mogelijkheden van jou en je kind.
 • Een breed aanbod aan behandelingen, van preventieve controles en poetslessen tot vullingen, kronen, implantaten en esthetische tandheelkunde.

Wil je meer weten over Tandheelkundig Centrum Mondain of een afspraak maken voor je kind? Neem dan gerust contact op via de website of bel naar 023-557 61 61. Tandheelkundig Centrum Mondain gaat voor een stralende lach en blije kinderen!