Een rolstoel kopen? Dit moet je vooraf weten

rolstoel kopen

Een rolstoel kopen is een klus waar je de tijd voor moet nemen. Het is namelijk iets waar je lang mee moet leven en bovendien is het een dure aankoop dus je wil geen fouten maken. Een rolstoel kopen begint dus met het opvolgen van de tips hieronder en je eisen te bepalen.

rolstoel kopen

Tips voor de aankoop

Er zijn een heleboel dingen waar je op moet letten maar doorgaans zijn de volgende vragen het belangrijkst om jezelf te stellen:

  • zelf rijden of geduwd worden?
  • opvouwbaar of niet?
  • welke extra opties vind je belangrijk?
  • is de stoel comfortabel?

Comfort is belangrijk

Een rolstoel is eigenlijk ook gewoon een stoel. En een stoel moet wel goed voor je lichaam zijn. Comfort is absoluut belangrijk als het gaat om rolstoelen, juist omdat je er doorgaans veel tijd in doorbrengt. Dan wil je natuurlijk wel dat je zoveel mogelijk comfort ervaart. Het is niet zo dat je maar moet bezuinigen op zoiets want het kan je klachten in gewrichten opleveren. Mensen die veel in slechte stoelen zitten, hebben bijvoorbeeld snel last van hun nek. Dat wil je voorkomen.

rolstoel kopen

Zelf rijden of geduwd worden

Afhankelijk van wat je kan, is het prettig om zelf te kunnen rijden. Soms is het echter niet mogelijk of niet nodig. Dan kies je voor een rolstoel die een ander kan duwen. Verstelbare handvatten zijn dan heel prettig, met name als verschillende personen je gaan duwen. Dan kunnen zij de handvatten verstellen naar hun eigen hoogte. Zo krijgt de persoon die duwt veel minder snel klachten en kun je dus langer doorlopen. Hartstikke gezellig!

Opvouwbaar is praktisch

Ga je veel op pad en wil je daarin redelijk onafhankelijk zijn? Zoek dan een rolstoel die makkelijk opvouwbaar is en die je zelf in je auto kunt krijgen.