De beste boeken over kanker

Kanker is een ziekte die te vaak voorkomt in het dagelijkse leven. Het kan het leven van de patiënt maar ook zijn naasten veranderd. Een diagnose met kanker kan je hele leven in een keer op de kop zetten. Je bent echter niet alleen. Er zijn mensen die hetzelfde lot zijn doorgegaan en hier open over praten als vorm van steun en bron van informatie. Dit wordt vaak verwerkt in de vorm van een boek geschikt voor mensen die moeten leren omgaan met deze erge ziekte. In dit artikel bespreken we de beste boeken over kanker

De beste boeken over kanker die jou kunnen helpen

Voluit tegen kanker van Camfida is tot een van de meest positieve boeken benoemd die je helpt genezen van deze ernstige ziekte. Je kan en moet veel doen om de ziekte te voorkomen en om ervan te genezen. Behandeling en mentaal en fysiek sterker worden is een van de methodes besproken in het boek om je voor te bereiden op de behandeling en het herstel van de ziekte. Het boek bespreekt hoe je alles kan doen om het herstel van deze ziekte zo goed mogelijk te maken. 

Gevoel voor tumor, geschreven door Leander Verdievel, is een boek die een humoristische kijk heeft op herkenbare situaties van jonge kankerpatiënten. De schrijver kreeg op 23 jarige leeftijd deze ziekte en werd overladen met goedbedoelde cadeaus. Er bestaan veel biografieën over het leven met deze ziekte. Verdievel besloot om de ziekte van een andere kant te benaderen. Het doel van het boek was om de ziekte te behandelen met humor en op deze manier alle emoties te lozen die de ziekte met zich meeneemt. 

Echte dokters huilen ook van Warner Prevoo is het verhaal van een specialist op het gebied van kanker die vervolgens zelf longkanker krijgt. Op een eerlijke en open manier wordt er verteld over het ziekteproces en alles wat dit met zich meebracht. Denk bijvoorbeeld ook aan de pijn, de eenzaamheid en het zoeken naar de juiste woorden. De confrontatie met de kant van de patiënten als dokter en de kant als patiënt zelf maakt het boek erg uniek en fijn om te lezen. 

Lezen van boeken helpt

Eenzaamheid is vaak een van de gevolgen van kanker. Het gevoel dat niemand de situatie zou begrijpen als jou en niet dezelfde emoties voelt komt vaak voor. Hoewel niemand natuurlijk dezelfde emoties meemaakt, ben je nooit alleen. In de boeken delen mensen hun eigen verhaal op een emotionele en duidelijke manier wat kan helpen met het verwerken van je eigen emoties en pijn. 

Op de website van Benfida kan je deze boeken over kanker vinden en kopen. Op de website is een nog grotere lijst te vinden van boeken die gaan over deze ernstige ziekte, elk met een eigen verhaal en eigen emoties. Zo kan je meer leren over de situatie als kankerpatiënt of familielid. Boeken kunnen erg helpen in deze situatie. Benfida is een webshop voedingssupplementen die deze boeken ook aanbiedt. Ga naar de website en bestel het boek dat je aanspreekt.