Met condooms zorg je voor jezelf en je partner

condooms

Seks. Er wordt nog heel wat om gegiecheld, maar het is wel een echt onderdeel van het dagelijkse leven. En dus moet je goed voor jezelf en je partner zorgen. Want een SOA heb je eerder opgelopen dan je denkt en een ongewenste zwangerschap wil je natuurlijk altijd voorkomen. Condooms zijn speciaal voor dit doel uitgevonden. Ze zijn tegenwoordig zo dun dat je tijdens de seks haast niet merkt dat je een condoom gebruikt. Toch zorgen juist die condooms ervoor dat je veilige seks kunt hebben. En dat is een grote geruststelling.

Dankzij condooms steeds minder geslachtsziekten

Een geslachtsziekte is meer dan gewoon vervelend. Je kunt er écht ziek van worden en in sommige gevallen zelfs aan overlijden. Dat is geen kattenpis! Ook zijn er nog ziektes die je kunt oplopen bij het hebben van seks die nog moeilijker te behandelen zijn. Denk dan aan HIV, AIDS en HPV. Dat laatste is een virus dat vrouwen kunnen oplopen en waaruit baarmoederhalskanker kan ontstaan. Ook dat is niet niks! Condooms gebruiken kan een heleboel ellende voorkomen. En je hebt het dan evengoed leuk met elkaar. Condooms zijn er in alle soorten en maten, dus er zit er altijd wel een bij die (bij) jou past.

condooms

Condooms bestaan al heel lang

Héél vroeger gebruikte men al condooms gemaakt van schapenblaas of ander organisch materiaal. Je kunt je voorstellen dat die nog niet écht veilig in het gebruik waren. Tegenwoordig heb je condooms van verschillende materialen, ook omdat mensen soms een latex-allergie hebben. Ze kunnen dan toch veilig de liefde bedrijven zonder een allergische reactie of een ziekte op te lopen. Dat is toch wel een veilig idee.

Condooms worden getest voor ze in de verpakking gaan

Ja echt dus! Iedere condoom die geproduceerd wordt, wordt voor het verpakken getest. Dit gaat dus niet met een steekproef. Nee, iedere condoom die van de lopende band rolt wordt gevuld met water en nagekeken op lekkages. Want je wilt er natuurlijk dat het door jou gebruikte condoom zo veilig mogelijk is. Je gebruikt het per slot van rekening niet voor niks. Een condoom kun je niet zomaar in je portemonnee bewaren om het na verloop van tijd te gaan gebruiken. De kwaliteit zal dan te ver achteruit gaan. En dat wil je voorkomen. Bewaar je condooms dus op een koele donkere plaats, bij voorkeur in je nachtkastje. Je hebt ze dan op het moment suprême bij de hand.